Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 35-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 16. kolovoza 2016. priveden 35-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 272. st.1. Kaznenog zakona/11. (17. 8. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 35-godišnjak oko 00,07 sati 15. kolovoza 2016. pod utjecajem  alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje te brzinom kretanja neprilagođenom uvjetima na cesti i gustoći prometa upravljao vozilom marke Opel Astra Ulicom Velika Rudina u Tisnom te zbog svega navedenog izgubio nadzor nad vozilom i desnom stranom automobila naletio na betonski zid sa sjeverne strane kolnika. U naletu je udario u 40-godišnju pješakinju koja stajala stražnjim dijelom tijela naslonjena na betonski zid, a potom i u 48-godišnju pješakinju koja sjedila na istom zidu uslijed čega je 40-godišnjakinja zadobila tešku tjelesnu ozljedu (traumatska amputacija desne potkoljenice, razderotna rana lijeve noge s defektom kože i potkožja i hipotenzija), dok je 48 godišnja pješakinja zadobila lake tjelesne ozljede.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenik općinske državne odvjetnice je podnio sucu istrage prijedlog da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a). Sudac istrage je rješenjem od 16. kolovoza 2016. odredio osumnjičeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.