Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 59-godišnjaka zbog tri teška ubojstva i jednog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 15. svibnja 2017. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 59-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. Kaznenog zakona/11 i jedno kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 4. u svezi čl. 34. st. 1. KZ/11. (18. 5. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 26. travnja 2017. oko 16,30 sati u Brodarici kod Šibenika počinio navedena kaznena djela na štetu oštećenika, njegovih roditelja i prijatelja. Naime, okrivljenik je oštećeniku pozajmio veći novčani iznos i kad je uvidio da mu ovaj unatoč proteku roka za vraćanje i nakon višekratnih traženja neće vratiti novac te da ga je prevario, izigrao i da se neće uspjeti naplatiti, osnovano se sumnja da je okrivljenik isplanirao i iz osvete odlučio ubiti oštećenika, njegove roditelje i prijatelja mu koji se umiješao između njih dvojice i, po njegovom viđenju, branio interese oštećenika.
Postoji osnovana sumnja da je u spomenutu svrhu nabavio, bez valjane dozvole, dva pištolja sa streljivom te došao u Brodaricu gdje je pronašao i u automobilu zatekao oštećenikova prijatelja u kojeg je ispalio nekoliko hitaca usmrtivši ga na mjestu događaja. Osnovano se sumnja da je potom otišao do obiteljske kuće oštećenikove obitelji i prvo dva puta pucao prema oštećeniku, no promašio je pa je oštećenik uspio pobjeći, a zatim je u kući ispalio po nekoliko hitaca u oštećenikova oca i oštećenikovu majku te ih tako usmrtio na mjestu događaja.

Okrivljenik si je tijekom noći 26./27. travnja 2017. iz pištolja pucao u glavu uslijed čega je zadobio teške i po život opasne ozljede zbog kojih se i sada nalazi na liječenju u bolnici.