Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 36-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. toč. 6. Kaznenog zakona u svezi čl. 34. st. 1. KZ/11. (18. 11. 2016.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 26. kolovoza 2016. oko 03,30 sati, u noćnom klubu u Vodicama, u alkoholiziranom stanju remetio javni red i mir te zlostavljao goste, a kada mu je zbog toga prišao policijski službenik predstavivši se i pokazavši mu službenu policijsku iskaznicu te zatražio od njega da prestane s takvim ponašanjem, okrivljenik je izvadio iz džepa hlača preklopni nož s ispruženom oštricom. Tereti ga se da je; s ciljem da usmrti policijskog službenika; zamahnuo ispruženom oštricom noža prema njemu, a on ga je radi obrane, uhvatio za ruke te je došlo do međusobnog naguravanja pa su oboje pali na tlo. Okrivljenik je i dalje ustrajao da usmrti policijskog službenika pa je oštricom i sječivom noža više puta uspio službenika zarezati po glavi i vratu nanijevši mu tako višestruke pliće otvorene rezne rane po glavi i vratu. Okrivljenika su u njegovoj namjeri usmrćenja policijskog službenika spriječili drugi gosti kluba koji su mu iz ruke izbili i odnijeli nož te ga odvojili od policijskog službenika.
U optužnici je predloženo da protiv okrivljenika bude produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a te da mu bude izrečena mjera sigurnosti temeljem čl. 69. KZ/11.