Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 28-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 17. studenog, nakon ispitivanja privedenog hrvatskog državljanina (1989.) donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. toč. 4. Kaznenog zakona/11. (18. 11. 2017.) 

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u jutarnjim satima 16. studenog 2017. u Šibeniku,  u stanu u kojem je živio sa svojom majkom, u cilju da je usmrti te joj se tako osveti zbog višegodišnjeg zlostavljanja, najprije je počeo udarati nogama i rukama po tijelu, a potom joj udarcima u glavu nanio više teških tjelesnih ozljeda glave koje su dovele do smrtnog ishoda.
Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku je podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123 st. 1. toč. 2 i 3. ZKP-a). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor po traženim osnovama.