Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 32-godišnjaka

U Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) priveden zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (18. 12. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 32-godišnjak 15. prosinca 2019. u svom stanu u Šibeniku, protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju daljnje neovlaštene prodaje konzumentima držao drogu marihuanu (bruto težine 585 grama), hašiš (bruto težine 8,0 grama), amfetamin tzv. speed (bruto težine 2792 grama), 23 tablete amfetamina tzv. ecstasy i 25 ručno rađenih cigareta ispunjenih mješavinom duhana i droge marihuane (neto težine deset grama).
Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je nakon ispitivanja, 16. prosinca 2019. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona.
Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnesen je prijedlog da se okrivljeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koji je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor.