Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 61-godišnjaka zbog trgovanja ljudima

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1952.) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja ljudima iz čl. 106. st. 1. Kaznenog zakona. (19. 9. 2013.)
Optužnicom ga se tereti da je od 5. do 18. srpnja 2013. na području više mjesta u Šibensko-kninskoj županiji; u nakani spolnog iskorištavanja državljanke Republike Srbije (1994.); držao ju zaključanu u kamper vozilu bez putovnice, novca i mogućnosti da nekog nazove te ne dopuštajući joj slobodu kretanja kako bi mogla biti s njim i s drugim osobama imati spolne odnose uz prijetnje smrću njoj i njenim bližnjima. Tereti ga se da ju je prethodno u lipnju 2013. godine u Subotici, lažno uvjerio da će za njega obavljati posao prodaje lutaka-marioneta i dobivati plaću što mu je povjerovala, no zatvorio ju je u svojoj kući u Subotici i davao joj opojna sredstva, a potom ju 5. srpnja svojim kamper vozilom dovezao u Hrvatsku oduzevši joj po prelasku državne granice putovnicu i strgavši karticu mobitela.
Budući da se osumnjičenik po rješenju Županijskog suda u Šibeniku nalazi u istražnom zatvoru, predloženo je da sud produlji istražni zatvor protiv okrivljenika temeljem čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku.