Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 67-godišnjaka

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je hrvatski državljanin (1951.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakon i nasilja u obitelji iz čl. 179. a KZ-a. (18. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 17. listopada 2018. u kućama u Šibeniku, Rakovom selu i Tribunju te u svom osobnom automobilu; protivno odredbama Zakona o oružju; držao vojničku automatsku pušku, više komada streljiva i više okvira za automatsku pušku, tijelo ručne bombe i inicijalnu kapislu s ručicom, kontejner ručnog bacača, vojni nož s koricama od automatske puške te pištoljsko streljivo. Osnovano se sumnja da je od 22. svibnja 2015. do 16. listopada 2018. u Šibeniku; protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji; svoju suprugu vrijeđao raznim pogrdnim imenima te fizički nasrtao na nju, ograničavao joj kretanje po kući, izbacivao je iz stana uz razne uvrede, a što je učinio i 16. listopada 2018. kada joj je zaključao ulazna vrata stana te joj nije dozvoljavao ulazak dok mu ne isplati polovicu novca od prodaje stana kojeg je naslijedila iza pokojnog oca.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu  istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.