Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 35-godišnjaka

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je priveden hrvatski državljanin (1979.) zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela odnosno kaznena djela prijetnje iz čl. 139. 2. st. 2., iznude iz čl. 243. st. 1., protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1., teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 118. st. 1. u vezi  čl. 34. i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz čl. 234. st. 1. KZ-a. (20. 3. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je 35-godišnjak u 23,00 sata 4. ožujka 2014. u Čistoj Velikoj pozvao trojicu mladića u svoju konobu iz koje je potom istjerao goste, a oštećenike je zaključao onemogućivši im slobodno kretanje sve do slijedećeg jutra tijekom čega ih je na razne načine fizički zlostavljao i tjerao da se međusobno tuku, a jednom je oštećeniku nanio lake tjelesne ozljede (kuhinjskim nožem zarezao nadlanicu desne ruke). Potom je naredio da uđu u njegov osobni automobil i odvezao ih u bolnicu u Šibenik kako bi se oštećenom sanirala rezna rana na ruci. Tijekom vožnje od jednog je oštećenika tražio da plati benzin što je ovaj i učinio te prijetio oštećenicima da će ih ubiti. Kako je iz bolnice jedan od oštećenika uspio pobjeći tako je osumnjičenik za to okrivio trećeg oštećenika te ga odvezao do Šibenskog mosta prijetivši mu da će ga ubiti ako ga ne pronađe, a kada se odbjegli mladić na poziv tog oštećenika vratio, okrivljenik je svu trojicu odvezao u konobu gdje ih nastavio tući i zlostavljati. Kada je zaprijetio da će odbjeglom mladiću odsjeći prste na ruci, drugi mladić je počeo vrištati, a ovaj je uspio pobjeći. Drugu dvojicu oštećenika je pustio u jutranjim satima zaprijetivši im pritom više puta ubojstvom.
Nakon ispitivanja sucu istrage je podnijet prijedlog da se okrivljeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i utjecaja na svjedoke koji je sudac istrage i usvojio.