Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjaka zbog pokušaja protupravne naplate

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 19. rujna 2018. priveden hrvatski državljanin (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju iz čl. 323. st. 2. i 1. i čl. 34. Kaznenog zakona. (20. 9. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u popodnevnim satima 12. rujna 2018. u Šibeniku; u cilju da od oštećenika u cijelosti naplati preostalo dugovanje u, za sada, točno neutvrđenom iznosu; došao do oštećenika na njegovo radno mjesto u caffe baru i uhvatio ga za ruku te ga tražio da iziđe govoreći mu da u roku od pet dana podmiri cijeli dug ili će u suprotnom dolaziti svaki dan i raditi mu probleme kao i njegovoj supruzi i djeci. Osnovano se sumnja i da mu je govorio kako će ga polomiti i to ako ne on, onda će naći nekoga drugog i da ovo što mu je govorio shvati ozbiljno. Oštećenik je sve navedeno, u strahu od izrečenih prijetnji, prijavio policiji, a dugovanje mu nije vratio. 
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a osumnjičeniku su naložene mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenim i njegovom suprugom.