Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 63-godišnji osumnjičenik i određen istražni zatvor

Dežurni zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je 15. studenog 2019. ispitao privedenog hrvatskog državljanina (1956.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. u svezi st. 2. i 1. Kaznenog zakona/11. (20. 11. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 63-godišnjak 14. studenoga 2019. oko 14,50 sati u Šibeniku, na državnoj cesti D-8, upravljao osobnim automobilom marke BMW iz pravca zapada prema istoku, protivno odredbi čl. 51. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te dolaskom do 15.-te dionice 16.-tog kilometra i 750 metara te ceste, nije brzinu kretanja automobila prilagodio činjenici da mu predstoji savladavanje zavoja u desno pa je neprilagođenom brzinom ušao u zavoj i izgubio kontrolu nad automobilom. Osnovano se sumnja da je prešao na prometni trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjom lijevom bočnom stranom svog automobila udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila marke Opel koji je uslijed udara i zanošenja prešao na južnu prometnu traku i udario u prednju stranu osobnog automobila marke Kia. Osumnjičenikov se osobni automobil nakon sudara nastavio nekontrolirano kretati po sjevernoj prometnoj traci gdje je udario u prednju lijevu bočnu stranu osobnog automobila marke Renault koji je od siline udarca odbačen dijelom izvan kolnika. U prometnoj nesreći su tri osobe tjelesno ozlijeđene od kojih je jedna zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život (subarahnoidalno krvarenje, fraktura maksilarnog sinusa sa hematosinusom).
Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela na slobodi što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.