Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 34-godišnjak zbog oštećenja tuđe stvari i prijetnje te predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (1987.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2. KZ-a. (21. 5. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak 14. svibnja 2021. oko 22,00 sata, u alkoholiziranom stanju, došao u kuću oštećenika u Vrpolju i rekao da će tu prespavati, no oštećenik je to odbio i zatražio ga da napusti njegovu kuću, pa je osumnjičenik, osnovano se sumnja razbio dva kućanska aparata. Kada mu je oštećenik rekao da će pozvati policiju, osumnjičenik mu je, osnovano se sumnja, zaprijetio da će ga teško tjelesno ozlijediti te je svojim postupanjem izazvao kod oštećenika izazvao strah da će prijetnju ostvariti i pričinio mu materijalnu štetu u iznosu od 1.500,00 kuna.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.