Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 57-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage te određen istražni zatvor

U Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 20. studenog 2019. priveden hrvatski državljanin (1962.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 6. u vezi s čl. 34. Kaznenog zakona/11 i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. KZ/11. (22. 11. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 16. srpnja 2019. u Šibeniku, prilikom dolaska policijskih službenika Policijske uprave šibensko-kninske i djelatnika Hitne pomoći; koji su postupali po dojavi djelatnika nadležnog centra za socijalnu skrb da se on nalazi zatvoren u stanu i ne odgovara na pozive te da mu je potrebna medicinska pomoć; odbio izaći iz stana pri čemu je u desnu ruku uzeo nož koji je skrivao iza leđa. Kad mu je prišao policijski službenik u namjeri da ga izvede iz stana, osnovano se sumnja da je okrivljenik zamahnuo s nožem prema njemu pri čemu se policijski službenik uspio izmaknuti i izbjeći ubod u donji dio trbuha. Po dolasku policijskih službenika interventne policije, okrivljenik je, osnovano se sumnja, pružao im aktivni otpor i sprječavao ih u postupanju na način da je s nožem i čekićem mahao prema njima te prijetio im da će ih izbosti i ubiti, pri čemu je lakše ozlijedio drugog policijskog službenika.
Nakon ispitivanja okrivljenika, doneseno je rješenje o provođenju istrage te je podnesen prijedlog sucu istrage da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (čl. 123. st. 1.toč. 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.