Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja dvojice privedenih državljana Republike Hrvatske (1978. i 1993.), donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona/11 i teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 1. u svezi čl. 228. st. 1. KZ-a. (23. 9. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljeni 43-godišnjak i 28-godišnjak, po prethodnom dogovoru, od veljače do rujna 2021. godine, zajedno provalili ulazna vrata kuće u Šibeniku i iz nje uzeli pištolj. Osnovano se sumnja da su ponovno, po prethodnom dogovoru i zajednički, 20. rujna 2021. pištoljem kojeg su prethodno uzeli, došli u prostorije jedne ljekarne u Šibenik nakon čega su uperili pištolj u djelatnicu ljekarne i zatražili da im preda bočice u kojima se nalazi droga metadon. Oštećenica je, u strahu da joj ne naude, to i učinila te im je dala osamdesetak bočica nakon čega su napustili ljekarnu.
Sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i okrivljenicima odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.