Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 26-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana (1988. i 1994.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštenog posjedovanja i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (23. 12. 2014.)

Postoji osnova sumnje da je 26-godišnjak donosio drogu iz Zagreba u Vodice te ju držao u kući u kojoj je živio zajedno s osumnjičenom 20-godišnjakinjom, a drogu su potom prodavali konzumentima s područja Županije šibensko-kninske. Policijski službenici su 18. prosinca 2014. zatekli 26-godišnjaka sa 997 grama marihuane, 50 tableta droge tipa amfetamin tzv. ecstasy i jednim paketićem droge tipa LSD, dok je pretragom kuće u kojoj su osumnjičeni živjeli, pronađeno još 1101,90 grama marihuane, 161,00 grama droge tipa amfetmain tzv. speed, 86 tableta droge tipa amfetmain tzv. ecstasy i 15.9 grama droge tipa MDMA.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 26-godišnjaka što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.