Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Privedena i ispitana dvojica osumnjičenika zbog produljenog kaznenog djela teške krađe

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku su 23. siječnja 2019. privedeni hrvatski državljanin (1980.) i državljanin Bosne i Hercegovine (1991.) zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 1. u svezi čl. 228. st. 1. i čl. 52. Kaznenog zakona. (24. 1. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su od 2. prosinca 2018. do 22. siječnja 2019. u Šibeniku, u deset navrata zajedno, a u jednom navratu osumnjičeni 39-godišnjak sam, osobnim automobilom bez registarskih oznaka u vlasništvu osumnjičenog 39-godišnjaka dovezli se u blizinu oštećene tvrtke i kroz već postojeću rupu u ogradi ulazili u krug tvrtke te kroz razbijeni prozor skladišta tehnološkog otpada (na visini od 230 cm) ulazili u skladište. Tu su utovarivali u vreće, izbacivali kroz prozor i sa sobom odnosili aluminijski materijal ukupne težine 2.667 kilograma kojeg su potom prodavali tvrtki za otkup sekundarnih sirovina, a oštećenoj tvrtki pričinili štetu u ukupnom iznosu od oko 19.900,00 kuna.
Nakon što su osumnjičenici ispitani, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio im istražni zatvor.