Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 23-godišnjaka zbog prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1992.) zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. i oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. Kaznenog zakona. (24. 4. 2015.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 25. kolovoza 2014. u Šibeniku; u cilju sprječavanja policijskog postupanja, a nakon što pobjegao sa izdržavanja kazne zatvora; otuđenim vozilom došao do Šibenskog mosta gdje je bilo policijsko vozilo radi blokade prometa, kao i policijski službenici Interventne jedinice PU Šibensko-kninske radi sprječavanja njegovog daljnjeg bijega, unatoč policijskim naredbama da stane, naglo ubrzao vožnju i skrenuo prema odmorištu gdje je bilo parkirano policijsko vozilo. Tereti ga se da je, iako je vidio da je na mjestu vozača policijski službenik kojeg može ozlijediti i oštetiti vozilo, pristajući na to, desnom stranom vozila udario u prednji lijevi dio policijskog vozila, a potom udario i u stražnji dio osobnog vozila marke Renault Clio koje se kretalo ispred njega. Tereti ga se da je pobjegao prema Vodicama prethodno prouzročivši štetu na policijskom vozilu (od 21.175,59 kuna) te na vozilu Renault Kangoo (od 20.000,00 kuna) i na vozilu Renault Clio (od 1975,00 kuna).
Ujedno je u optužnici postavljen imovinsko-pravni zahtjev u ime Republike Hrvatske u iznosu od 21.175,59 kuna na ime štete pričinjene na službenom policijskom vozilu.