Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 35-godišnjaka zbog prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 19. srpnja 2017. podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (24. 7. 2017.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 19. lipnja 2017. u 22,53 sati pod svojim imenom na javnom profilu društvene mreže, nezadovoljan radom bivše gradonačelnice grada u kojem prebiva, u cilju da ju ustraši objavio joj poruku u kojoj je, između ostalog, prijetio da je neće spasiti saborski imunitet, da se zna što slijedi te kako se mora srušiti kuća ispred njegove, u protivnom najavljujući zlo. Opisane prijetnje izazvale su kod oštećenice strah za osobnu sigurnost i sigurnost njene obitelji.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku. Općinski sud u Šibeniku je, na sjednici izvanraspravnog vijeća od 21. srpnja 2017., donio rješenje kojim je okrivljeniku produljio istražni zatvor po predloženoj osnovi.