Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 53-godišnjakinje zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatske državljanke (1966.) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 1. u svezi članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona. (25. 10. 2019.)

Okrivljenicu se tereti da je 27. srpnja 2019. oko 13,30 sati u Dubravi kod Šibenika; u cilju da izazove požar; otvorenim plamenom zapalila dva pakiranja kocki za potpalu, da bi se od jednog pakiranja vatra razbuktala i proširila na okolno raslinje pa se, uslijed jakog južnog vjetra, požar nastavio brzo širiti na područje zaseoka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin na područje zaseoka Lugovići, Mihaljevići, Podlukovnik, Dulibići i Slavice, zaprijetivši obiteljskim kućama, poljoprivrednim površinama i maslinicima više vlasnika te šumi. U požaru su izgorjele poljoprivredne površine, maslinici i šumsko zemljište, a obiteljske kuće su spašene zahvaljujući iznimnim naporima mještana, Hrvatske vojske, javnih vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava i zračnih snaga. Okrivljenicu se tereti da je pričinila ukupnu imovinsku štetu u točno neutvrđenom iznosu, ali ne manju od 14.790.000,00 kuna.
U optužnici je predloženo da se okrivljenici produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.