Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Donijeto rješenje o prekidu istrage protiv 60-godišnjaka zbog tri teška ubojstva i jednog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedenog vještačenja, donijelo rješenje o prekidu istrage protiv hrvatskog državljanina (1958.) protiv kojeg se vodila istraga zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. KZ/11 i jednog kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. KZ/11 u svezi čl. 34. st. 1 . KZ/11. (26. 4. 2018.)

Iz rezultata provedenog kombiniranog psihologijskog i psihijatrijskog vještačenja proizlazi da je osumnjičeni 60-godišnji hrvatski državljanin raspravno nesposoban jer da je njegovo aktualno psihičko i fizičko stanje takvo da nije sposoban pratiti tijek rasprave, razumjeti pojedine procesne radnje, savjetovati se s braniteljem i iznijeti svoju obranu, a kako je čl. 223. st. 1. ZKP-a propisano da državni odvjetnik prekida rješenjem istragu ako je okrivljenik zbog zdravstvenih smetnji raspravno nesposoban, tako je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo navedeno rješenje o prekidu istrage.
Sukladno čl. 223. st. 4. ZKP-a prije prekida istrage prikupljeni su svi dokazi o kaznenim djelima i krivnji okrivljenika.