Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Priveden i ispitan 58-godišnjak zbog dvije prijetnje

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je hrvatski državljanin (1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 2. Kaznenog zakona. (27. 4. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak 25. travnja 2018. telefonom kontaktirao jedno ministarstvo povodom podnesenog zahtjeva i, nezadovoljan procedurom rješavanja, zaposlenici koja mu se javila rekao kako u kući ima spremno trideset okvira municije i polovnog kalašnjikova te da će se popeti na zgradu i pucati po svima koji ga budu provocirali, a da to mora napraviti kada bude puno turista u gradu. Osnovano se sumnja da je istog dana zaposleniku tog ministarstva koji ga je kontaktirao telefonom povodom ranijeg poziva i izrečenih prijetnji, ponovio da u kući ima spremnu municiju i kalašnjikov te da će njihovom pravniku izvjesiti srpsku zastavu na kuću, kao i da ima oružje i mora nekog ubiti. Njegove riječi su kod oboje zaposlenika navedenog tijela izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.