Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 28-godišnjaka

Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je priveden hrvatski državljanin (1988.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja nereda iz čl. 324. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (27. 6. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjak 17. lipnja 2016. na stadionu u francuskom gradu Saint-Etienneu, tijekom nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Češke; nakon što su u 86. minuti nepoznate osobe, među kojima je bio i on, na nogometni teren bacili pirotehnička sredstva; zajedno s tim osobama fizički napao veći broj navijača hrvatske reprezentacije koji su bili na istoj tribini te ih udarao i gurao, a prema djelu navijača trčao u namjeri da se s njima fizički obračuna dok je svojim gestikulacijama pozivao na nasilje.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.