Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 30-godišnjaka i 25-godišnjakinje

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 27. kolovoza donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1988.) i hrvatske državljanke (1993.) zbog postojanja osnova sumnje da su  počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190 st. 2. Kaznenog zakona. (28. 8. 2018.)

Postoji osnova sumnje da su okrivljenici u Tisnom i Murteru prodavali razne vrste opojnih droga posjetiteljima glazbenog festivala, a policijski službenici su kod njih u apartmanu koji su koristili i osobnom automobilu pronašli i oduzeli 580 komada tableta opojne droge amfetamin tzv. ecstasy, 484,8 grama opojne droge marihuane, 487,5 grama opojne droge hašiša, 98,1 grama kokaina, 93,6 grama droge ketamina, 31,2 grama droge amfetamina tzv. speed i 62,4 grama droge MDMA, sve zapakirano u manje paketiće.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od  ponavljanja kaznenog djela.