Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 33-godišnjaka zbog razbojništava i krivotvorenja isprava

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog počinjenja četiri kaznena djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. Kaznenog zakona/11 i tri kaznena djela krivotvorenja isprave iz čl. 278. st. 3. KZ/11. (28. 9. 2016.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 16. srpnja 2016. u Šibeniku, prišao s leđa oštečenici i, s ciljem da joj otuđi torbu s ramena, nožem joj prerezao naramenice torbe, a kada ga je oštečenica pokušala spriječiti, bacio ju je na tlo i istrgao joj torbu iz ruke. Okrivljenik je pobjegao s mjesta događaja počinivši štetu u iznosu od oko dvije tisuće kuna.
Tereti ga se i da je od 18. srpnja do 24. srpnja 2016. u Šibeniku, u tri navrata ulazio u različite manje trgovine te uzimao robu, a kada bi došao do blagajne radi plaćanja, sprejem s nadražujućom tvari poprskao bi djelatnice po licu i očima koje bi u tom trenutku otvarale blagajnu. Okrivljenik bi potom iz otvorene blagajne uzimao novac i bježao iz trgovina oštetivši ih za iznos od oko osam tisuća kuna.
Okrivljenika se tereti i da je od 28. lipnja do 14. srpnja 2016. u Šibeniku, u tri navrata skinuo registarske pločice s parkiranih osobnih automobila te ih postavio na svoj osobni automobil.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a te da mu bude izrečena mjera sigurnosti obaveznog liječenja od ovisnosti temeljem čl. 69. KZ/11.