Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv dvoje 17-godišnjaka i 19-godišnjaka i mjere opreza prema 17-godišnjaku

Sucu za mladež Općinskog suda u Šibeniku je 28. svibnja 2013. privedeno troje djece (1995., 1996. i 1996.) zbog postojanja osnova sumnje da su zajedno s mlađim punoljetnikom (1993.) počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. kao i kaznena djela sudjelovanja u tučnjavi iz čl. 122. st. 1 i oduzimanja tuđe pokretne stvari iz čl. 234. st. 1. KZ-a na štetu djeteta (1997.) iz Šibenika. (29. 5. 2013.)

Zamjenica općinske državne odvjetnice za mladež je predložila da se prema njima odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke. Sudac za mladež je usvojio prijedlog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor prema dvoje djece u trajanju od mjesec dana, dok je prema jednom djetetu odredio mjere opreza iz čl. 98. st. 2. toč. 3., 4. i 5. ZKP-a (redovito javljanje sudu, zabrane približavanja oštećeniku i zabrane održavanja veza sa ostalim supočiniteljima). Protiv tog rješenja je uložena žalba Vijeću za mladež Općinskog suda u Šibeniku.
Mlađeg punoljetnika je ispitala zamjenica općinske državne odvjetnice za mladež koja je nakon ispitivanja sucu istrage podnijela prijedlog da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke te je protiv osumnjičenika određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.