Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjaka zbog pokušaja iznude

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 27. svibnja 2019. priveden hrvatski državljanin (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude u pokušaju iz članka 243. stavak 3. u svezi stavka 1. i članka 34. Kaznenog zakona. (29. 5. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u popodnevnim satima 26. svibnja 2019. u Šibeniku, došao u stan u kojem stanuje oštećenik i rekao mu da mu ovaj duguje novac u iznosu od 1.200,00 kuna. Kada ga je oštećenik uhvatio rukom oko vrata i pokušao ga izgurati iz stana, osnovano se sumnja da ga je osumnjičenik udario nogom i ozlijedio ponavljajući mu više puta da će ga ubiti ako mu ne plati, izazvavši time kod oštećenika strah.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je donijelo rješenje o provođenju istrage. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor.