Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Privedena 53-godišnjakinja zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 29. srpnja privedena hrvatska državljanka (1966.) zbog osnovane sumnje da je počinila teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 1. u svezi članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona. (29. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 27. srpnja 2019. oko 13.30 sati u Šibeniku, na predjelu Dubrava, u cilju izazivanja požara, otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti pa se, uslijed jakog južnog vjetra, požar brzo proširio te zahvatio područje od zaselaka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin do zaselaka Lugovići, Mihaljevići i Podlukovnik, ugrozivši tamošnje poljoprivredne površine i stambene objekte. U požaru je nastala šteta u, za sada, točno neutvrđenom iznosu, ali svakako imovinska šteta velikih razmjera.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku se, u nazočnosti liječnika psihijatra i branitelja, pokušalo ispitati osumnjičenicu, no tu radnju nije bilo moguće provesti zbog iznesene sumnje liječnika u raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane.
Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da se protiv osumnjičenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.