Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 36-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. st. 1. toč. 6. u svezi čl. 34. st. 1. KZ/11. (29. 8. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak 26. kolovoza 2016. oko 03,30 sati u jednom noćnom klubu u Vodicama; nakon što prethodno remetio javni red i mir te zlostavljao goste zbog čega mu je prišao policijski službenik te se predstavio i legitimirao pokazavši mu službenu policijsku značku i iskaznicu te zatražio od njega da prestane s takvim ponašanjem; iz džepa hlača izvadio preklopni nož s ispruženom oštricom i, s ciljem da ga usmrti, nasrnuo na policijskog službenika. Osnovano se sumnja da je oštricom i sječivom noža zarezao više puta policijskog službenika po glavi i vratu, a u okrivljenikovoj namjeri da ga usmrti, spriječili su ga djelatnici noćnog kluba koji mu iz ruke izbili i odnijeli nož te ga odvojili od policijskog službenika.
Nakon ispitivanja 36-godišnjeg osumnjičenika, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.