Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka zbog izazivanja nereda

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 27. rujna 2016. podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja nereda iz čl. 324. st. 2. Kaznenog zakona/11. (30. 9. 2016.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 17. lipnja 2016. u 19,40 sati u francuskom gradu Saint Etienneu; tijekom nogometne utakmice između reprezentacija Republike Hrvatske i Češke Republike, a nakon što je utakmica privremeno prekinuta u 86. minuti zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na travnjak; kao pripadnik veće grupe izgrednika, u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice, fizički napadao ostale navijače i posjetitelje koji su bili na istoj tribini te poticao druge izgrednike na nasilje i tučnjavu.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja  kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku). Na sjednici izvanraspravnog vijeća Općinskog suda 28. rujna 2016. je doneseno rješenje kojim je okrivljeniku produljen istražni zatvor po predloženoj osnovi.