Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv 31-godišnjaka zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona/11. (31. 8. 2018.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 30. svibnja 2018. u 19,42 sati u Šibeniku, s ciljem da se imovinski okoristi, došao maskiran do kladionice i s nožem u ruci prišao pultu za kojim je zaprijetio zaposlenici kladionice tražeći od nje da mu preda sav novac. Zaposlenica mu je u strahu za svoj život iz blagajne izvadila i u najlonsku vrećicu stavila 2.054,00 kune te mu je predala. Tereti ga se da je potom zatražio od nje da mu preda i sav novac iz sefa, a kad mu je ona rekla da sef ima vremensku odgodu otvaranja od pet minuta, okrivljenik se udaljio iz kladionice odnoseći navedeni iznos novca.
U optužnici predloženo da se okrivljeniku produlji trajanje istražni zatvor zbog opravdane bojazni od ponavljanja istih ili sličnih kaznenih djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).