Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 73-godišnjak zbog pokušaja ubojstva

Dežurni zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitao je 30. srpnja 2017. privedenog hrvatskog državljanina (1944.) i donio rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz čl. 110. Kaznenog zakona u vezi čl. 34. istog zakona. (1. 8. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 73-godišnjak oko 6.40 sati 29. srpnja 2017. u kući u kojoj stanuje u Kninu, došao do vrata stana oštećenika (1978.) koji stanuje u istoj kući, i zaprijetio oštećeniku da će uzeti sjekiru i usmrtiti ga, a potom je uistinu uzeo sjekiru i zamahnuo prema oštećeniku koji je uspio izbjeći napad i uzeti mu sjekiru. Osnovano se sumnja da je 73-godišnjak ponovo prijetio oštećeniku i otišao po nož te njime zamahivao prema oštećeniku u cilju da ga usmrti, pa, iako mu je ovaj uspio uhvatiti ruku, uboo ga u donji dio trbuha, nakon čega je otišao u kuhinju te uzeo drugi nož i s oba noža krenuo prema oštećeniku. Oštećenik je uspio pobjeći, a u opisanom događaju zadobio je ubodnu ranu stijenke donjeg lijevog hemiabdomena.
Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti ili dovršiti djelo (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a). Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor.