Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 21-godišnjak, doneseno rješenje o provođenju istrage i predložen istražni zatvor

U Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 8. siječnja 2019. priveden hrvatski državljanin (1997.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva iz čl. 230. st. 2. i kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona/11. (10. 1. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 7. siječnja 2019. oko 15.20 sati u Šibeniku počinio razbojništvo u trgovini na način da je prijeteći pištoljem od zaposlenice tražio da mu preda sav raspoloživi novac iz trgovine, koji mu je ona, iz straha za vlastitu sigurnost, i predala, nakon čega je tražio na uvid njenu osobnu iskaznicu i zaprijetio joj da će je ubiti ako ga oda policiji. Razbojništvom je oštetio trgovačko društvo za iznos od 8.000,00 kuna.
Osnovano se sumnja i da je 7. siječnja 2019. oko 15.00 sati, neposredno prije počinjenja razbojništva, nazvao svog poznanika kako bi ga prevezao do centra grada, pa kada je on na to pristao i odvezao ga, vidio je da je okrivljenik ozlijeđen i da se čudno ponaša, zaustavio je vozilo i rekao mu da izađe iz vozila. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, potom izvadio pištolj te mu u više navrata zaprijetio da će ga ubiti ako ga ne preveze do kockarnice i pričeka na dogovorenom mjestu, pa ga je oštećenik, u strahu za vlastiti život, odvezao na traženo mjesto, a zatim o svemu obavijestio policiju.
Nakon ispitivanja okrivljenika doneseno je rješenje o provođenju istrage te je podnesen prijedlog sucu istrage da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. toč. 2. i  3. ZKP-a). Sudac istrage odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.