Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Priveden 24-godišnjak zbog dva kaznena djela

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 11. veljače 2016. priveden 24-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je  počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227.st. 4 i 1. i nepružanja pomoći iz čl. 123. st.2. KZ/11. (12. 2. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 10. veljače 2016. oko 01.45 sati na području Kosirine, upravljao osobnim automobilom marke Opel Calibra pod utjecajem alkohola, državnom cestom D-21 iz smjera Murtera u smjeru Tisnog te da je dolaskom do prve dionice (3 km i 730 m) navedene državne ceste, uslijed alkoholiziranosti i neprilagođene brzine kretanja po mokrom kolniku u noćnim uvjetima vožnje na neosvijetljenoj cesti, prouzročio prometnu nesreću. Osnovano se sumnja da je naletio na T. P. koji stajao pored zaustavljenog osobnog vozila Fiat Doblo koje je bilo u kvaru te je dijelom bilo na desnoj prometnoj traci bez da je bilo posebno obilježeno. U naletu je oštećenik odbačen van kolnika na kameno zemljanu površinu te zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo. Osumnjičeni 24-godišnjak je nastavio vožnju i napustio mjesto događaja bez pružanja pomoći oštećeniku.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenica Općinske državne odvjetnice je temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a istom naložila mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom iz čl. 98. st. 2. toč. 8. Zakona o kaznenom postupku.