Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 43-godišnjaka

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 25. srpnja 2018. priveden hrvatski državljanin (1975.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 1. KZ-a. (27. 7. 2018.)

Tereti ga se da je od točno neutvrđenog dana do 24. srpnja 2018. u Šibeniku, u garaži stana u kojem živi, u cilju daljnje prodaje držao pakiranu u PVC vrećice drogu marihuanu bruto težine 1,5 gram i drogu heroin bruto težine 8,5 grama, te da je  dana 22. srpnja 2018. ustupio prijatelju (njemačkom državljaninu) svoj stan u Šibeniku da s njim konzumira drogu heroin. Nakon što su u tom stanu konzumirali heroin, a potom i alkohol, osumnjičenik je u večernjim satima 23. srpnja 2018. primijetio da mu je prijatelj cijeli dan spavao i da je pomodrio te je  pozvao službu hitne medicinske pomoći čija je liječnica konstatirala smrt njemačkog državljanina.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te je donijelo rješenje o provođenju istrage. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.