Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 52-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 4. veljače 2019. priveden hrvatski državljanin (1967.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protupravne naplate u pokušaju iz čl. 323. st. 3. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (5. 2. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 52-godišnjak 2. veljače 2019. u Kninu, u alkoholiziranom stanju došao u oštećenikovu obiteljsku kuću da bi od njega naplatio dug u iznosu od 31.000,00 kuna te vikao i psovao pa ga je oštećenik izveo iz kuće. Potom se odvezao do kuće u kojoj boravi i uzeo automatsku pušku s četiri pripadajuća spremnika ispunjena streljivom i, osnovano se sumnja, nakon nekoliko sati vratio ispred oštećenikove kuće, repetirao pušku i ispalio jedno streljivo kroz balkonska staklena vrata kroz koja je prethodno ušao oštećenik, a drugo streljivo ispalio kroz prozor kuće pogodivši televizor i šank te ispalio još nekoliko metaka u zrak, a nakon što mu se puška zaglavila pobjegao je s mjesta događaja ne dobivši traženi novac. Osnovano se sumnja i da je 2. veljače 2019. u kući u kojoj boravi u Otonu; protivno odredbama Zakona o oružju; držao automatsku pušku s četiri pripadajuća spremnika ispunjena streljivom, malokalibarsku pušku s dvadeset komada pripadajućeg streljiva, kao i poluautomatsku pušku.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.