Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv 52-godišnjaka zbog ugrožavanje posebnih vrsta prometa

Zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je ispitao hrvatskog državljanina (1961.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa iz čl. 225. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (5. 8. 2013.)

Postoji osnova sumnje da 52-godišnji osumnjičenik oko 8.28 sati 3. kolovoza 2013. u Siveriću, kao strojovođa poduzeća Hrvatske željeznice-Vuča vlakova upravljao putničkim vlakom, znajući da je uređaj za zvučno i svjetlosno upozorenje na željezničkom cestovnom prijelazu Jabuka sa sjeverne strane van funkcije te da je i automatska rampa neispravna, zbog čega se taj prijelaz smatra neosiguran; a o čemu je pismenim nalogom od strane prometnika vlakova bio upoznat; približavajući se tom prijelazu, nije pravovremeno poduzeo mjere smanjenja brzine vlaka a potom i kočenja. Uslijed navedenog, vlakom je naletio na autobus pri čemu je troje putnika zadobilo teške tjelesne ozljede, a njih 12-ero lakše tjelesno ozlijeđeno.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke što je sudac istrage prihvatio i rješenjem odredio istražni zatvor.