Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Privedena dvojica osumnjičenika zbog protupravnog oduzimanja slobode

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku su 28. rujna 2016. privedena dvojica hrvatskih državljana (1982. i 1980.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 2. Kaznenog zakona. (29. 9. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su obojica osumnjičenika; zajedno i po prethodnom dogovoru; 26. rujna 2016. u 17,30 sati u Splitu tražili od oštećenika na ime nepostojećeg duga iznos od pet tisuća kuna rekavši mu da ga neće ostaviti na miru dok im ne da novac. Osnovano se sumnja da su ga prisilili da uđe u vozilo marke VW Golf, a kada im je oštećenik u strahu od njihove reakcije rekao da ga odvezu kući kako bi posudio novac, odvezli su ga iz Splita u Brodaricu istovremeno mu prijeteći te ga u dva navrata silom spriječili da izađe iz vozila. Oštećenik je potom nazvao svog brata kazavši osumnjičenicima kako moraju pričekati dok mu brat ne donese novac, a potom je, skrivajući mobitel, poslao SMS poruku svojoj djevojci koja je pozvala policiju.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenica općinske državne odvjetnice je temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP-a podnijela sucu istrage prijedlog da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.