Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određen istražni zatvor protiv dvojice osumnjičenika zbog pokušaja iznude

Zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku je ispitala 22-godišnjeg hrvatskog državljanina i 29-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iznude u pokušaju iz čl. 243. st. 3. i 1. u svezi čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona/11. (5. 6. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenika zajedno s još jednim 20-godišnjakom u više navrata od početka siječnja do 19. svibnja 2014. u Šibeniku; s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi od oštećenog 22-godišnjaka; silom i ozbiljnim prijetnjama iznuđivali od njega da vrati navodni dug od 3.000,00 kuna iako im on nije bio dužan.
Protiv 22-godišnjaka i 29-godišnjaka je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na oštećenog i ponavljanja kaznenih djela te im je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. U odnosu na trećeprijavljenog 20-godišnjaka je već ranije određen istražni zatvor zbog kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a.