Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 21-godišnjak zbog napada na službenu osobu

U službi dežurstva u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je 15. kolovoza 2018.  ispitan privedeni hrvatski državljanin (1997.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 1. i 4. Kaznenog zakona i čl. 315. st. 2. KZ/11. (17. 8. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je 21-godišnjak 13. kolovoza 2018. oko 19 sati u Šibeniku, došao ispred ulaznih vrata ispostave jedne policijske postaje i počeo vikati te udarati po vratima. Kad su dvojica djelatnika policije reagirali na takvo njegovo ponašanje, osnovano se sumnja da je odgurnuo jednog policijskog službenika i ušao u policijsku postaju, a kad su oni ponovno uredovali prema njemu, stao se otimati te najprije jednog službenika udario šakom u glavu, potom se odgurnuo nogom od ormar i srušio obojicu službenika na pod. Osnovano se sumnja i da je jednog službenika udario šakom u glavu i nogom u predjelu prsišta, pri čemu je zadobio laku tjelesnu ozljedu.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac prihvatio i odredio istražni zatvor.