Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 26-godišnjak zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj i predložen istražni zatvor

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona. (2. 6. 2021.)

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak 30. svibnja 2021., na području Trilja, u namjeri da za novčanu naknadu od 800 eura po osobi, migrantima koji su došli s područja Bosne i Hercegovine pomogne u nezakonitom prolasku preko područja Republike Hrvatske do grada Rijeke, u kombi vozilo hrvatskih nacionalnih oznaka primio više migranata s kojima je nastavio putovanje prema Rijeci, pri čemu je u blizini Šibenika prouzročio prometnu nesreću.
Nakon što je ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 26-godišnjaka te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio okrivljeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.