Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesena žalba na presudu Županijskog suda u Zagrebu

USKOK je podnio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu protiv I. okrivljenog Darka Grdića, II. okrivljenog Ognjena Preosta, III. okrivljenog Zdeslava Ivankovića, IV. okrivljenog Denisa Lukinića i V. okrivljenog Tibora-Mije Kuljanića zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti. (4. 3. 2019.)
Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na V. okrivljenog (članak 467. točka 3. u svezi članka 470. Zakona o kaznenom postupku).
Nadalje, žalba je podnesena i zbog odluke o kazni i uvjetnoj osudi u odnosu na I. okrivljenog, II. okrivljenog i IV. okrivljenog (članak 467. točka 4. u svezi članka 471. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku).
USKOK je Vrhovnom sudu Republike Hrvatske predložio da prihvati žalbu, preinači pobijanu presudu u odnosu na V. okrivljenog, proglasi ga krivim za počinjenje inkriminiranog mu kaznenog djela i osudi po zakonu, odnosno da djelomično ukine pobijanu presudu u oslobađajućem dijelu u odnosu na V. okrivljenog i predmet vrati na ponovno suđenje, kao i da pobijanu presudu preinači u dijelu odluke o kazni i uvjetnoj osudi u odnosu na I. okrivljenog, II. okrivljenog i IV. okrivljenog, na način da I. okrivljeniku i II. okrivljeniku izreče znatno strože kazne od onih na koje su osuđeni prvostupanjskom presudom, te da IV. okrivljeniku izreče bezuvjetnu kaznu zatvora u duljem trajanju od one na koju je osuđen prvostupanjskom presudom.