Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Podnijet optužni prijedlog protiv 51-godišnjaka zbog prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je Općinskom sudu u Vukovaru optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina L. R. (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina prijetnjom iz čl. 129. st. 2. i 3. Kaznenog zakona. (30. 10. 2009.)
Postoji osnovana sumnja da je 51-godišnjak 26. i 27. listopada 2009. u Vukovaru, nezadovoljan zbog zaprimanja obavijesti Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Vukovara kojom ga je pročelnica navedenog odjela izvijestila da Grad Vukovar nije u mogućnosti prihvatiti njegovu ponudu za otkup zemljišta, te nezadovoljan što mu nije omogućen sastanak sa gradonačelnikom; u nakani zastrašivanja uputio telefonske pozive pročelnici tog odjela i administrativnoj tajnici u uredu gradonačelnika što je kod njih izazvalo osjećaj uznemirenosti i osobne ugroženosti. 
Osumnjičenik je rješenjem istražnog suca zadržan i nalazi se u Zatvoru Osijek, a u optužnom prijedlogu je predloženo određivanje pritvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.