Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Netočna je tvrdnja obrane iznesena na suđenju Ivana Čehoka

U današnjem Jutarnjem listu objavljen je članak pod naslovom „USKOK nas je prevario, ukrali su stranicu iskaza naše svjedokinje“ u kojem su prenesene tvrdnje obrane okrivljenika Ivana Čehoka koje nisu točne. Stoga, radi objektivnog informiranja javnosti, objavljujemo demantij. (11.2.2016.)
U članku je, između ostalog, navedeno kako je Čehok na jučerašnjoj raspravi svjedokinji Ružici Nađ Friščić predočio „zapisnik s njezina ispitivanja na USKOK-u“ te da se sve činilo u redu, osim broja stranica. Nadalje se navodi da Čehok i njegova obrana tvrde da je njima u spis poslan zapisnik s tri, a ne četiri stranice kako su dobili tužitelji i kako je ušlo u sudski spis. Međutim, u članku se ne navodi daljnji tijek jučerašnje rasprave. Naime, iz sudskog zapisnika je vidljivo da je, nakon što je okrivljeni Čehok svjedokinji dao na uvid zapisnik USKOK-a ista navela da nedostaje jedna stranica zapisnika. U sudskom zapisniku je konstatirano da je potom sud otvorio spis u originalnom dijelu i utvrdio da navedeni zapisnik ima 4 stranice, da je numeracija USKOK-a u originalnom primjerku i broju te da nije dodavano niti ispravljano bilo što. Također je zapisnički konstatirano da je svjedokinji predočen zapisnik sudskog spisa te da je svjedokinja navela da se na stranicama 1, 2, 3 i 4 nalazi njen vlastoručni potpis.
Iz naprijed navedenog je razvidno da su tvrdnje o navodnoj „prevari i krađi“ USKOK-a, odnosno tvrdnja braniteljice Jasne Novak da je USKOK namjerno prešućivao dokaze potpuno neosnovane i neistinite.