Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv I. P. zbog pokušaja ubojstva, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i dva nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina I. P. (1933.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90. Kaznenog zakona u svezi čl. 33. KZ-a, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom iz čl. 263. st. 1. i 3. KZ-a i dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 1. KZ-a. (27. 11. 2009.)
Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je oko 14,30 sati 14. lipnja 2009. ispred obiteljske kuće u Karlovcu, pristajući na sve posljedice koje mogu nastati, iz puške M-48 ispalio metak prema četiri člana svoje obitelji. Tri mjeseca kasnije, 20. rujna 2009., tereti ga se da je na istom mjestu, u cilju da liši života svog sina, prema njemu usmjerio cijev automata i u cilju opaljenja više puta repetirao ali do opaljenja nije došlo zbog zaglavljenja streljiva u cijevi. Pretragom kuće, a nakon ovih događaja, kod okrivljenika je u dva navrata pronađeno oružje, streljivo i eksplozivne tvari čije držanje građanima nije dozvoljeno.
Predloženo je da se protiv okrivljenika produlji pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku koji mu je određen Rješenjem Županijskog suda u Karlovcu.