Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Donesen nalog o provođenju istrage protiv dvojice osumnjičenika

USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1971., 1972.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti u sastavu zločinačkog udruženja. (13. 12. 2013.)
Osnovano se sumnja da su osumnjičeni policijski službenici PU splitsko-dalmatinske, od 12. studenoga do 11. prosinca 2013., sukladno prethodnom planu i dogovoru sa zasad nepoznatim osobama, iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku prokrijumčarili veću količinu cigareta različitih marki. Osumnjičenici su, koristeći svoj položaj i ovlasti, u više navrata na području BiH preuzimali cigarete i u osobnim ih automobilima prebacivali u RH radi daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu. Na opisani način prokrijumčarili su najmanje 2833 šteke cigareta čime su proračun RH oštetili za najmanje 540.000,00 kuna.
USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika. Budući da sudac istrage nije prihvatio navedeni prijedlog već je protiv osumnjičenika odredio mjere opreza, USKOK će nakon primitka pisanog otpravka odluke podnijeti žalbu.