Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Podnijet istražni zahtjev protiv 50-godišnjaka i 38-godišnjaka zbog protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru istražni zahtjev protiv dvojice državljana Republike Slovačke (1959. i 1971.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv vjerodostojnosti zaštićenih međunarodnim pravom – protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona. (2. 12. 2009.)

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici oko 11,25 sati 30. studenog 2009. zatečeni na MCGP Ilok–Bačka Palanka, pri čemu je u posebno preuređenom tovarnom prostoru njihova teretnog vozila slovačkih registracijskih oznaka, pronađeno sedam maloljetnih državljana Afganistana i jedan maloljetni državljanin Pakistana. Osumnjičenici su ih namjeravali iz Grčke i potom Srbije prevesti kroz Republiku Hrvatsku u Italiju.
Osumnjičenici su rješenjem istražnog suca zadržani, a u istražnom je zahtjevu predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od bijega.