Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Donesen nalog o provođenju istrage protiv trojice osumnjičenika

USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv trojice albanskih državljana (1982., 1986., 1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga. (30.8.2012.)

Osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od početka kolovoza do 29. kolovoza 2012., na području Dubrovnika i drugih mjesta u Hrvatskoj i Crnoj Gori, sukladno prethodnom planu i dogovoru, povezali u zajedničko djelovanje sa zasad nepoznatim osobama radi kupovine većih količina marihuane u Albaniji i njezine daljnje prodaje u Hrvatskoj i Italiji. Tako je prvoosumnjičenik u Albaniji preuzeo najmanje 23,9  kilograma marihuane pakirane u 45 plastificiranih paketa koje je potom sakrio u za tu svrhu ugrađene metalne pragove s lijeve i desne strane osobnog automobila albanskih registarskih oznaka. Nakon toga su se osumnjičenici preko Crne Gore uputili u Hrvatsku radi isporuke dijela marihuane a ostatak su, sukladno prethodnom dogovoru, trebali dostaviti naručitelju iz Italije.
Prilikom pretrage vozila pronađeno je i oduzeto 23,9  kilograma marihuane čija prodajna vrijednost na ilegalnom tržištu iznosi najmanje 1.000.000,00 kuna.
USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice osumnjičenika.