Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podnijet istražni zahtjev protiv 32-godišnjaka zbog ubojstva i protiv 35-godišnjaka zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona i protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 1. KZ-a. (4. 1. 2010.)

Postoji osnovana sumnja da je 32-godišnjak u poslijepodnevnim satima 1. siječnja 2010. u obiteljskoj kući u Naselju Roma u Strmcu Podravskom; s ciljem da liši života svoju sestru; ispalio hitac iz automatske puške marke CZ i pogodio ju u lijevi obraz nanijevši joj tako smrtonosne ozljede. Protiv osumnjičenog 32-godišnjaka predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.
Osnovano se sumnja da je 35-godišnjak u prosincu 2009. godine istu pušku i više metaka neovlašteno kupio i držao kod sebe.