Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Optužena grupa koja je organizirala prostituciju u Splitu

Odsjek USKOK-a u Splitu podignuo je 28. rujna 2005. godine optužnicu protiv četiri osobe koje su kao organizirana grupa od listopada 2004. godine do srpnja 2005. godine počinile više različitih kaznenih djela na području grada Splita.
Navedena optužnica tereti četiri osobe da su kao organizirana grupa djelovali u cilju pribavljanja novca na način da su vrbovali i poticali na pružanje seksualnih usluga djevojke iz Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Optuženi su djevojkama organizirali smještaj u iznajmljenim stanovima u Splitu gdje su za novčanu naknadu od 200 do 600 kuna pružale seksualne usluge korisnicima. S njima su kontaktirale nakon oglasa objavljenih u Malom oglasniku i po obavljenoj usluzi su pola novca zadržavale za sebe a pola su predavale okrivljenicima koji su ga potom međusobno dijelili.
Prvookrivljenik je optužen kao organizator za počinjenje četiri kaznena djela, i to udruživanje za počinjenje kaznenih djela, podvođenje i međunarodnu prostituciju te nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, dok su ostali okrivljenici optuženi kao pripadnici grupe za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, podvođenje i međunarodnu prostituciju.