Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

U tijeku je istraga protiv 18 osoba zbog organiziranog krijumčarenja robe iz Mađarske

USKOK je koordinirao kriminalističku obradu Policijske uprave međimurske, Policijske uprave zagrebačke i Carinske uprave zbog postojanja osnovane sumnje da više osoba izbjegava carinski nadzor.
Kriminalističkom obradom utvrđeno je kako je 18 osoba od svibnja do rujna 2005. iz Mađarske preko Slovenije unosilo tekstilnu robu u Hrvatsku. U suradnji s policijom Slovenije otkriveno je da natovarena teretna vozila s tekstilnom robom iz Mađarske ulaze u Sloveniju uz krivotvorenu dokumentaciju nakon čega se na ilegalnim prijelazima unosi u Hrvatsku.
Uz primjenu posebnih mjera prikupljeni su dokazi o navedenoj kriminalnoj djelatnosti nakon čega je policija uhitila 17 osoba, a jedna je osoba u bijegu.
Na temelju istražnog zahtjeva USKOK-a podnesenog zbog postojanja osnovane sumnje da su osumnjičene osobe počinile kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora, davanja mita i krivotvorenja službene isprave, istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu je donio rješenje o provođenju istrage protiv svih 18 osumnjičenih osoba, dok je za 12-oricu odredio pritvor.