Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Požegi
Protiv 29-godišnjaka podnijet istražni zahtjev zbog dva ubojstva i jednog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Požegi je podnijelo istražni zahtjev Istražnom centru Županijskog suda u Požegi protiv 29-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje da je počinio dva ubojstva i jedan pokušaj ubojstva.
U ranim jutarnjim satima 2. listopada 2005. ispred ugostiteljskog objekta Bor u Kaptolu (općina Velika) došlo je do prepirke između maloljetnika V. O. i D.B., prijatelja okrivljenika.
Okrivljenog je nakon tog sukoba maloljetnik kamenom udario u rame, nakon čega je okrivljenik iz džepa hlača izvadio nož „preklapač“ i ubo ga tri puta te je maloljetnik od zadobivenih ozljeda preminuo.
Želeći pomoći maloljetniku prisutni A. P. je na okrivljenika bacio stolicu na što mu je on prišao i nožem ga ubo u lijevu natkoljenicu te mu nanio teške tjelesne ozljede uslijed kojih je nastupila smrt prije pružanja liječničke pomoći.
Događaju je bio prisutan i brat maloljetnika M. O. pa nakon što je udario rukom okrivljenika u prsa ovaj ga je pet puta ubo u leđa, prsa i trbuh nanijevši mu teške i po život opasne tjelesne ozljede.
A. P. i maloljetnik su preminuli na putu do bolnice zbog iskrvarenja, a M. O. je zbog težine ozljeda zadržan na bolničkom liječenju.
Protiv okrivljenika predloženo je određivanje pritvora budući da je riječ o stranom državljaninu i da se radi o teškom kaznenom djelu te da postoji opasnost da osumnjičenik ometa tijek vođenja kaznenog postupka kao i napusti mjesto boravišta.